Patronat honorowy

Misją Akademii jest budowanie kapitału ludzkiego i społecznego Ziemi Radomskiej, poprzez poszerzanie wiedzy i kompetencji różnorodnych grup społecznych i zawodowych, w szczególności przedsiębiorców, organizacji pozarządowych, młodzieży oraz osób po 50. roku życia. Działalność Akademii nakierowana jest także na kreowanie liderów społecznych oraz aktywizowanie społeczności lokalnych w celu szerszego udziału w życiu społecznym, budowania partnerskich relacji z władzami samorządowymi, rozwijania kultury współpracy opartej na wzajemnym zaufaniu, otwartości i pracy dla dobra wspólnego.

Działalność Akademii zainauguruje cykl szkoleń z zakresu możliwości aplikowania o dofinansowanie
z Unii Europejskiej w nowej perspektywie finansowej 2014-2020. Projekt skierowany jest do przedsiębiorców oraz organizacji pozarządowych z Regionu Radomskiego, który tworzy 9 powiatów: powiat grodzki Radom oraz powiaty ziemskie: radomski, szydłowiecki, zwoleński, przysuski, lipski, białobrzeski, kozienicki oraz grójecki.

Szkolenia poprowadzą doświadczeni pracownicy Mazowieckiej Jednostki Wdrażania Projektów Unijnych w Warszawie oraz Pełnomocnik Zarządu Fundacji Pro Civitas Bono, ekspert ds. rozwoju regionalnego, dr Aneta Śledź.

Dzięki realizacji szkoleń przedsiębiorcy oraz organizacje pozarządowe z terenu regionu radomskiego uzyskają wiedzę na temat możliwości ubiegania się o dofinansowanie z funduszy UE na rozwój własnej działalności, co przyczyni się do pobudzenia potencjału endogenicznego regionu radomskiego.
Obecnie rusza I edycja szkoleń skierowanych do przedsiębiorców.

Informacje na temat szkoleń udzielanie są
pod nr tel. 799 200 599 lub drogą mailową: szkolenia@pcbfundacja.org

Zgłoś się na bezpłatne szkolenie – ilość miejsc ograniczona!

Galerie zdjęć