Konferencja

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszam wszystkich mieszkańców Radomia i regionu radomskiego na bezpłatną konferencję pt. ” Alzheimer – choroba XXI wieku”, która odbędzie się 15 listopada o godz. 11.00
w auli Mazowieckiego Szpitala Specjalistycznego przy ul. Aleksandrowicza 5 w Radomiu.
Podczas konferencji lekarze specjaliści opowiedzą o specyfice choroby, przebiegu, dostępnych metodach leczenia oraz prawidłowej opiece nad chorymi. Słuchacze dowiedzą się także o formach pomocy dla chorych i ich opiekunów, oferowanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Radomiu. Chętni będą mogli porozmawiać ze specjalistami na temat indywidualnych problemów związanych z opieką nad chorymi.
W przerwie konferencji odbędzie się uroczyste wręczenie nagród laureatom konkursu plastycznego pt. „ Chociaż babcia i dziadek zapominają, ja i tak o nich pamiętam” . Konferencja jest podsumowaniem kampanii społecznej „Nie bój się prosić o pomoc”, której celem było podkreślenie znaczenia wczesnego diagnozowania chorób otępiennych, poprawę stanu wiedzy o chorobie
Alzheimera i sposobach radzenia sobie z długotrwałą opieką nad chorym.

Do zobaczenia na Konferencji
Pełnomocnik Zarządu